Na ons bezoek aan de Beekse Bergen zijn we naar het Dierenrijk geweest. Dit was niet het grootste dierenpark en was vooral gericht op kleinere kinderen. Maar toch vonden we dit wel een heel fijn park. Bij de inkom werd je begroet door Ara’s en stokstraartjes. De stokstaartjes waren heel nieuwsgierig en lagen er relaxed bij.

Daarna kwamen we bij de otters en bevers terecht. De waren allemaal druk in de weer met zwemmen en in het water te spelen. Na deze fijne dieren te zien kwamen we aan bij het verblijf van de ringstaartmaki’s. Hier mocht je gewoon bij en deze waren zo nieuwsgierig dat ze zelfs op de mensen kropen op de schouders. Van de ene naar de andere persoon sprongen ze dan. De maki’s zijn ook enorm zacht!

Vervolgens was er ook hier gigantische vogel voliere. Hier zaten grote en kleine vogels allemaal samen. Speciale aan dit dierenpark was dat er ook ijsberen zaten en cavia’s, die je zo als huisdier kan houden. Als we naar de leeuwen zijn gaan kijken kregen zij net eten. Dit was spectaculair om te zien. De verzorgers plaatste stukken vlees over heel het verblijf zodat de leeuwen er moesten achter zoeken. Als ze klaar waren lieten ze de leeuwen weer in het verblijf en begon de zoektocht.

Het voedermoment van de apen hebben we ook kunnen volgen. Dit was met de verzorger die extra uitleg gaf over de apen en hun voeding. Bij de rode panda kregen we het beeld dat wel altijd krijgen van dit dier. Een lui rood beertje dat lag te genieten op een boomstam en niets meer. Bij de wasberen was er dan wel wat meer actie te zien. Ze liepen gezellig rond en waren aan het spelen in het water.

Ook dit park is de moeite om te bezoeken, klein maar fijn!